Za telefonska naročila in dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo med 9:00 in 16:00 uro na 070 233 244 

Hitro in varno nakupovanje

Nakup brez registracije

Dostava

samo 3,90 EUR z ddv
Nad 500 EUR brezplačna

MNENJA KUPCEV:

Kontakt
Kontaktirajte nas in z veseljem
vam svetujemo pri nakupu!
Stacionarni:
+386 (0)599 50 700

Za vas smo na voljo v času:
Pon. - Čet. : 9.00 do 17:00 in pet. : 9.00 do 15.00
(preko spleta 24ur)

Električne kosilnice

Če imate ob hiši manjši sadovnjak ali travnik, je nakup električne kosilnice odlična naložba, ki je ne boste obžalovali. Napredne kosilnice na električni pogon so namreč praktične, preproste za vzdrževanje in uporabo ter tudi okretne. Nič čudnega torej, da si pospešeno utirajo pot v vse več slovenskih lop in garaž! Čas je, da se priključite trendu in uživate v tišji, elegantnejši in predvsem okolju prijaznejši košnji.

V naši bogati spletni ponudbi boste našli kakovostne električne kosilnice priznanih proizvajalcev. Ponujamo tako modele na akumulator kot tudi različice, ki delujejo s pomočjo električnega kabla. Tu so tudi praktične električne kose, ki predstavljajo odličen dodatek za težje dostopne predele.  

 

Prednosti električne kosilnice

Električne kosilnice so resda nekoliko manj zmogljive kot njihove bencinsko gnane sorodnice, a se odkupijo s številnimi prednostmi, ki za mnoge zlahka prevesijo jeziček na tehtnici:

  • So učinkovitejše in predvsem okolju prijazne. Za njihov pogon zadostuje električna vtičnica ali akumulator, zato za uporabo ne potrebujete goriva ali olj.
  • So tišje. Električne kosilnice ne ustvarjajo toliko hrupa kot bencinske, zato boste z njimi prizanesli svojim ušesom, hkrati pa ne boste motili sosedov pri popoldanskem počitku.
  • So preprostejše za uporabo. Z njimi je preprosto rokovati, zato se lahko košnje lotijo tudi starejši ali fizično šibkejši. Za vklop zadostuje preprost pritisk na gumb, samo upravljanje je zaradi manjše teže lažje, obenem pa elektromotor ne zahteva dodatnega vzdrževanja, kot je menjava olja ali filtrov. Po vsakokrarni uporabi zahtevajo zgolj čiščenje in pravilno shranjevanje.
  • So okretnejše. Ker so lažje od bencinskih, je z njimi preprosteje manevrirati, zato so primerne tudi za bolj razgibane ali celo nagnjene površine. Z njimi boste z lahkoto zaobšli grm ali cvetlično gredico. Prav tako ne poznajo omejitev glede naklona, zato se lahko spopadejo tudi s strmejšim terenom.
 

Je električna kosilnica popolna rešitev tudi za vas?

Ste v dvomu, ali je nakup električne kosilnice v vašem primeru res prava poteza? Z veseljem za vas razrešimo tudi to dilemo! Strokovnjaki svetujejo izbiro električnih ali akumulatorskih kosilnic za vse ljubiteljske vrtnarje, ki obdelujejo manjše ali srednje velike travnate površine. To pomeni nekje do maksimalno 1700 m².

Posebej odlično se električne kosilnice odrežejo ob uporabi v atrijih, v okolici blokov, pred poslovnimi prostori in povsod tam, kjer je v prvem planu lahkotno upravljanje. Če imate dovolj dolg podaljšek, ki vam omogoča košnjo po celotnem terenu, obenem pa travnik redno vzdržujete, boste z električno rešitvijo zagotovo zadovoljni.

 

Kakšno električno kosilnico izbrati?

Če kosite manjšo površino, bo klasična električna kosilnica, ki jo priključite v vtičnico, popolnoma dovolj. Če pa ne želite rokovati s kablom ali bi se taki rešitvi zaradi večjega oz. razgibanega terena raje izognili, si oglejte ponudbo akumulatorskih kosilnic. Te delujejo na enak način kot električne, namesto s priključkom pa so opremljene z litij-ionskimi baterijami. Pri slednjih strokovnjaki poudarjajo, da jih ni dobro vselej popolnoma izprazniti, temveč upoštevati opozorilno lučko za nadzor baterije. Ko se slednja prižge, to pomeni, da je stopnja napolnjenosti baterije le še 10 odstotkov, kar zahteva polnjenje. Ko lučka ugasne, lahko nadaljujete s košnjo, brez da bi škodili kosilnici.

Prodajni svetovalci prav tako delijo kosilnice. Za manjše travnike do približno 400 kvadratnih metrov tako priporočajo nekje do 1000 vatov moči, za dvakratnik te površine pa približno 300 vatov več. Za travnike, ki presegajo te mere, so priporočljive naprave, katerih moč znaša okrog 1700 vatov.

 

Kaj pa električna kosa?

S pomočjo zmogljive električne košnje na kosilno nitko boste zlahka opravili tudi s tistimi mesti, kamor niti majhna električna kosilnica ne seže. Tako lahko pri košnji dosežete za enakomerne obrobe okrog dreves, grmov itd. Naši modeli obenem omogočajo preprosto in predvsem zdravo rokovanje, saj imajo po dolžini nastavljiv ročaj. Tako lahko vsak kosec pri hiši orodje prilagodi svoji višini in se izogne bolečinam v hrbtu!

 

Do vrhunske električne kosilnice ali kose s pricaraj.si

Naša spletna trgovina združuje izdelke najbolj priznanih mednarodnih proizvajalcev, ki jih odlikujejo inovativne tehnologije in zavezanost kakovosti. Mednje spadajo:

 

BOSCH

Nemški gigant na področju inovativnih tehnologij je eden od ključnih igralcev tudi na področju vrtnih orodij. Z baterijami vrhunske kvalitete, germansko precizno izdelavo in odlično servisno mrežo so električne kosilnice tega proizvajalca popolna izbira.

 

MTD

Ameriško podjetje, ki ga krasi kar stoletna tradicija na področju vrtnih strojev in pripomočkov, spada med vodilne na svojem področju. Njihovi produkti osvajajo nagrade, pod svojim okriljem pa združujejo tudi ostale priznane stranke, kot je WOLF Garten. Tudi slednje najdete v naši spletni prodajalni.

 

GARDENA

Podjetje s sedežem v nemškem Ulmu velja za enega najbolj priljubljenih med vrtičkarji po vsem svetu, saj navdušuje s celostno ponudbo opreme, ki sega vse od vrhunskih zalivalnih sistemov do pripomočkov za obrezovanje dreves in grmov. Podjetje je prisotno v več kot 80 državah po svetu, spada pa pod okrilje velikana Husqvarna.

 

AL-KO

Tudi to nemško družbo odlikuje skoraj celo stoletje nabiranja izkušenj in inovacij, ki je družinski posel preobrazilo v vodilno silo na področju napredne vrtne tehnologije.

Brezplačna dostava za artikle nad 500 €

Št. zadetkov: 16

Št. zadetkov: 16